Business Network

DNC Business Network

Om de werkende leden een aantrekkelijk platform te bieden, is in 2019 het Business Network van De Nederlandse Club opgericht. Doel is om leden die werken bij bedrijven die in Zuid-Frankrijk gevestigd zijn en ondernemers die actief zijn in onze regio onderling in contact te brengen en elkaar te ontmoeten op gezellige en interessante activiteiten.

PACA in top 3 meest succesvolle zakelijke regio's in Frankrijk

Nederland heeft een aanzienlijke zakelijke gemeenschap in Frankrijk: ongeveer 2.400 bedrijven, die samen goed zijn voor meer dan 260.000 banen. Er zijn hier zo'n 500 Benelux bedrijven actief die samen voor zo'n 7000 banen zorgen. De regio PACA heeft een op 3 na hoogste BBP van alle Franse regio’s. Dat is ook niet zo verwonderlijk, met onder andere een goed ontwikkelde bank, transport, telecom en toerisme sector. Het DNC Business Network heeft oog voor de zakelijke mogelijkheden en ontwikkelingen die zich in de PACA-regio en de rest van Frankrijk afspelen. 

Activiteiten

Door het Business Network worden onder andere de volgende activiteiten georganiseerd: 

  • lezingen met aansluitend netwerkborrel
  • business lunches
  • seminars
  • uitwisseling met andere business clubs in Frankrijk

Aankomende bijeenkomsten 2022 (elke 2de donderdag van de oneven maanden

  • Donderdag 10 maart: workshop fiscaliteit & vastgoed
  • Donderdag 12 mei 
  • Donderdag 15 september
  • Donderdag 10 november


Seminar 'Ondernemen in Zuid-Frankrijk'

Op 22 oktober 2021 organiseerde DNC Business Network samen met Global Executive Events het seminar 'Ondernemen in Zuid-Frankrijk' in Mougins. Dit seminar werd ondersteud door de Nederlandse Ambassade in Parijs en door het Netherlands Business Council France (NLBC) Talrijke sprekers deelden hun kennis om succesvol te werken en te ondernemen in Zuid-Frankrijk. De dag bestond uit interessante lezingen, leerzamen workshops, een goede Zuid-Franse lunch en een gezellige afsluitende borrel. Er werd goed genetwerkt tijdens de koffie breaks, lunch en borrel waarop de ondernemers van gedachten te wisselen. Klik hier voor de pagina met presentaties van de tien sprekers op het seminar. Wanneer u geen login heeft stuur ons een e-mail voor toegangs code. 

LinkedIn

DNC Business Network heeft een eigen LinkedIn-pagina waar zakelijke activiteiten, ledenprofielen, online seminars, vacatures en berichten over kansen in Zuid-Frankrijk gedeeld worden. Klik HIER om naar de LinkedIn-pagina van DNC Business Network te gaan.

NLBC

DNC Business Network werkt nauw samen met de NLBC (Netherlands Business Council France). De NLBC is een bruisende ledenorganisatie, toegankelijk voor iedereen, waar ondernemers, MKB-ers, multinationals en managers kunnen netwerken, van elkaar leren en samen groeien. De NLBC is een schakel tussen Nederland en Frankrijk om zaken te doen met publieke instellingen en private entiteiten, alsmede met nationale en regionale markten in Frankrijk. 

Contact

Willem-Hein Couwenberg: willem@nedazur.org  +33 6 50 06 16 74 Seminar-Facebook_A4_Document_Presentation.png
Antonin-lecture.jpg
matchmaking-outside2.jpg
Lunch-conversation.jpg
Bruno-lecture2.jpg
bnetwerk-DNC_Seminar_2017-01-2.jpg

Onze sponsoren