Over ons

De Nederlandse Club Côte d'Azur

De Nederlandse Club (DNC) is een vereniging van en voor Nederlanders en Nederlands sprekenden die aan de Côte d'Azur en in de Provence, in het gebied van Toulon tot in Italië, (deels) wonen en/of werken. Het gebied omvat de departementen Alpes-Maritimes, de Var en het vorstendom Monaco. De club biedt leden de gelegenheid elkaar regelmatig te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen over het leven en wonen in Zuid-Frankrijk en deel te nemen aan een diversiteit van wekelijkse en maandelijkse activiteiten en evenementen voor kinderen, jongeren en ouderen, voor gezinnen met kinderen, voor werkenden en gepensioneerden.

Naast gezellige borrels worden traditionele Hollandse evenementen georganiseerd als Koningsdag, Haringparty en Sinterklaasfeest. Ook culturele activiteiten, een golf- en tennistoernooi, stedenreizen en een meerdaagse autorally staan jaarlijks op het programma. De vaste wekelijkse of maandelijkse activiteiten bestaan uit golf, tennis, rando (wandelen), bridge en jeu de boules.

Speciaal voor de werkenden en ondernemers aan de Côte d'Azur is het DNC Business Network opgericht dat goede banden onderhoudt met andere business networks in Frankrijk en met het aan de Nederlandse ambassade gelieerde Netherlands Business Council France. Het business network komt regelmatig bijeen voor ontspannen netwerkborrels. 

De Nederlandse Club werd in 1959 opgericht en telt ruim 1200 leden. De club is daarmee in zijn soort een van de grootste ter wereld. Alle leden van de Nederlandse Club ontvangen viermaal per jaar het veel geprezen en gelezen Holland Côte d'Azur Magazine.

Wilt u meer informatie over het lidmaatschap van de Nederlandse Club?

Ga dan naar WORD LID

DNC-Flyer-wijst_u_de_weg-org_kopie.jpg
dnc-sinterklaasfeest-2015-16.jpg
dnc-koningsdag-2016-20.jpg

Onze sponsoren