Gezinsactiviteiten

Gezinsactiviteiten

Ook voor gezinnen met kinderen of gewoon voor ieder die zin heeft in een feestje organiseert De Nederlandse Club diverse evenementen, waarvan sommige met een echt Hollands tintje. Bij uitstek gelegenheden om nieuwe vrienden of vriendjes te maken!

Koningsdag

Koningsdag is een van de grotere evenementen van De Nederlandse Club, met honderden in oranje uitgedoste bezoekers. Er is een vrijmarkt, spelletjes voor de kleintjes, poffertjes, muziek, rosé en natuurlijk Hollandse bitterballen. Bij uitstek een dag voor alle leeftijden. De laatste jaren vieren we dit feest in samenwerking met onze zustervereniging ANM en de Nederlandse School in Zuid-Frankrijk De Gouden Klomp.

Sinterklaasfeest

Op zijn reis vanuit Spanje komt de de Sint met zijn Pieten elk jaar langs in Zuid-Frankrijk om de kindjes van de Nederlandse Club en de Gouden Klomp te bezoeken. In de haven van Port de la Rague meert hij aan, niet met zijn ouderwetse stoomboot, maar meestal met een spectaculair mediterraans jacht. Het is een telkens druk bezocht feest voor jong en oud met liedjes aan de kade, cadeautjes voor de kinderen, Hollandse snacks, pepernoten en speculaas…

Picknick

Op het strandje Plage de L'Americain aan het Lac de Saint-Cassien wordt elk voorjaar een familie picknick georganiseerd. Een gezellig samenzijn in ontspannen sfeer op een prachtige plek waar van alles kan worden gedaan: waterfietsen, varen, zwemmen etc. Iedereen neemt zelf allerlei lekkere dingen mee en uiteraard kan er ter plekke uitgebreid geproef worden van ieders kookkunsten.

Appels plukken

Bij Château d’Astros in Vidauban kunnen er elk jaar naar hartelust appels worden geplukt. Met een handig karretje en trapje vul je je eigen kratje met appels. Na het plukken gaan we heerlijk picknicken op het veld naast het château. Met misschien voor de ouders een bescheiden wijnproeverij na afloop?

Kanotocht

De Argens is de soms wild en soms rustig stromende rivier, waar zich al enkele keren spannende avonturen hebben afgespeeld. Niet alleen door kinderen, maar ook door wat oudere DNC-leden… Geknipt voor de sportievelingen onder ons!

Strandfeest

Een gezellig samenzijn met barbecue op een van de mooie stranden van de Côte d’Azur.

Speurtochten, museumbezoek

Geurtjes opsnuiven in het parfum-museum in Grasse, of al speurend door het bos met daarna lekker pannenkoeken, bijvoorbeeld.


dnc-koningsdag-2017-74.jpg
dnc-koningsdag-2015-03.jpg
dnc-sinterklaasfeest-2018-67.jpg
dnc-sinterklaasfeest-2016-50.jpg
Gezin-Lac-St-Casien-1.jpg
Gezins-strand-2.jpeg

Onze sponsoren