Rando

DNC Rando

De slogan van Franse randonneurs is: Un jour de sentier = huit jours de santé'.

De Nederlandse Club heeft een Randocommissie bestaande uit een viertal ervaren randonneurs onder leiding van Robert Keijzer, die op een deskundige en verantwoorde wijze rando’s organiseren en begeleiden.

Iedereen is van harte welkom 'vrijblijvend' te ervaren wat een rando is, immers vaak wordt na de eerste kennismaking verbaasd opgemerkt dat rando veel leuker is dan 'wandelen', het is genieten van de natuur, komen op plekken waar je zelf nooit zou komen, veel sociale contacten opdoen, en bovenal vol opgedane energie huiswaarts keren. 

Het randoprogramma is altijd zeer afwisselend. Dat wil zeggen:

  • Het dénivelée (hoogteverschil) is zodanig dat iedere wandelaar, op de 1e dinsdag van de maand mee kan lopen. Op de 3e donderdag van de maand hebben de rando’s een grotere dénivelée.
  • In overleg met de liefhebbers zullen extra rando’s gelopen kunnen worden met een dénivelée tot 600 m of meer dan 600 m.

  • Wanneer er sneeuw ligt kunnen we 'raquettes'-tochten maken (sneeuwschoenlopen)
.
  • Randoweekenden in de buurt of eventueel meerdaagse wat verder weg behoren ook tot de mogelijkheden.

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven op de randonieuwsbrief via randodnc@gmail.com. Hierin wordt vooraf de informatie over de tocht en achteraf een verslag met eventueel foto’s toegestuurd. 
Tijdens de wandeling geeft Robert Keijzer uitleg en informatie over het gebied, want achter iedere rando schuilt wel een geschiedenis, die de meeste van de wandelaars iedere keer weer verrast.

Men dient zich altijd voorafgaande aan de wandeling aan te melden. De ingeschreven randonneurs krijgen automatisch de topo en achteraf een foto- of verslag.

Contactpersoon

Robert Keijzer randodnc@gmail.com

Wanneer

1e dinsdag en 3e donderdag van de maand


Rando-IMG_6578.jpeg

Randoverslagen

Impressie rando Bonnet du Capelan 21 oktober 2021

  • DNC Rando

Beste randonneurs, Er zijn zoveel mooie foto's gemaakt dat ik er geen keuze uit kon maken. Aan jullie om er de foto's uit te halen die jullie...


Impressie Maanwandeling 22 augustus 2021

  • DNC Rando

Impressie van een geslaagde MAANWANDELING. Op 22 augustus 2021 zou de maan vol aan het firmament staan, waarom dan niet eens een...


Impressie Lavendelwandeling Valensole 6 juli 2021

  • DNC Rando

Beste randonneurs, Via de link weer hele andere foto's dan gewoonlijk.  Deze foto's, gemaakt op de vlakte van Valensole, laten een hele...


Impressie rando Cretes de Bauroux 17 juni 2021

  • DNC Rando

Beste randonneurs, Via de link enkele foto's van de hele mooie wandeling over de Cretes van Bauroux....


Impressie rando Circuit du Loup 1 juni 2021

  • DNC Rando

Beste randonneurs,   Via de link weer enkele foto's van onze wandeling Circuit du Loup. Van Cipieres naar Greolieres een mooie afdaling,...

Rando-IMG_6576.jpeg
Rando-IMG_6573.jpeg
banner-rando-zuid-frankrijk.jpg

Onze sponsoren