Rando

Rando

De slogan van Franse randonneurs is: Un jour de sentier = huit jours de santé'.

Iedereen is van harte welkom 'vrijblijvend' te ervaren wat een rando is, immers vaak wordt na de eerste kennismaking verbaasd opgemerkt dat rando veel leuker is dan 'wandelen', het is genieten van de natuur, komen op plekken waar je zelf nooit zou komen, veel sociale contacten opdoen, en bovenal vol opgedane energie huiswaarts keren. 

ANM Randonnée

Rando's worden georganiseerd in samenwerking met ANM Randonnée. Dit is een wandelvereniging die ontstaan is uit ANM, de partnervereniging van DNC. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, valt ANM Randonnée niet onder ANM. ANM Randonnée is sinds 2016 een zelfstandige vereniging. 

ANM Randonnée is een zeer enthousiaste en ervaren wandelvereniging met een ruim aanbod aan gidsen en een groot ledenbestand van ongeveer 100 actieve leden. Met uitzondering van de zomermaanden, wordt iedere week op donderdag op verschillende niveaus de rando’s gelopen. Dit geeft iedereen de gelegenheid, ongeacht je leeftijd, conditie en doel, regelmatig mee te kunnen lopen om het mooie achterland van de Côte d’Azur te ontdekken.

Klik hier voor het wandelprogramma.

Deelnemen

Een medische keuring is niet nodig en het jaarlijks lidmaatschap is € 15.
Niet-leden kunnen als introducé meelopen voor € 5 per keer. 

Spelregels

  • Zoek je wandeling zorgvuldig uit in overeenstemming met je conditie; overschat jezelf niet
  • Houd qua kleding rekening met wisselende weersomstandigheden
  • Ontbijt goed voorafgaand aan de wandeling
  • Zorg dat je tijdig op het verzamelpunt aanwezig bent
  • Draag stevige wandelschoenen met profielzolen
  • Neem een stevige rugzak mee
  • Neem verstelbare wandelstokken mee
  • Neem voldoende water mee, minstens 1,5 liter *)
  • Neem voldoende eten mee voor onderweg

*) De “juiste” hoeveelheid water zal van veel factoren afhangen (de persoon zelf, de weersomstandigheden, de aard van de wandeling, …), en in veel gevallen zal zelfs meer dan 1,5 liter water nodig zijn.

Deze regels zijn er op de eerste plaats voor je eigen gemak, gezondheid en veiligheid, maar ook voor de groep als geheel. Het is de verantwoordelijkheid van iedere individuele deelnemer om zich aan deze regels te houden.

De gids is hier niet voor verantwoordelijk, maar wil vanzelfsprekend wel dat zijn/haar wandeling prettig en op verantwoorde wijze verloopt.

Wanneer je je onverhoopt niet aan bovenstaande regels houdt, is de gids dan ook gerechtigd je de deelname aan de wandeling te ontzeggen!

Meer informatie

Meer informatie over ANM Randonnée vind je op de website www.anmrando.nl.
Hier kun je je ook aanmelden voor het lidmaatschap.

Contactpersoon 

Jan van Unnik j.g.vanunnik@xs4all.nl

Wanneer

Iedere donderdag

Locatie

Het achterland van Alpes Maritimes en Var


Rando-IMG_6573-p1.jpeg
Rando-IMG_6583.jpeg
Rando3-DSCN0375.jpg

Onze sponsoren