Partners

Association Néerlandaise du Midi (ANM)

De ANM werd in 1981 opgericht als een gezelligheidsvereniging voor Nederlanders die in de VAR, Bouches-du-Rhône, Vaucluse en Alpes-de-Haute-Provence woonden. Begonnen als een kleine vereniging, waarin iedereen elkaar nog kende, is de vereniging uitgegroeid tot ongeveer 480 leden. De vereniging bestaat zowel uit leden die zich permanent in Frankrijk hebben gevestigd als uit leden die in de Midi een tweede huis bezitten. Samen met ANM, organiseert de Nederlandse Club jaarlijks Koningsdag en staan diverse andere evenementen open voor elkaars leden.  


ANM_Logo-1024.png

Le Hangar

Eind jaren 80 startte de Nederlandse beeldhouwer Luc Veger een atelier voor belangstellenden die zich wilden bekwamen in de beeldhouw- en schilderkunst. Het atelier groeide uit tot een Association Internationale met anno 2021 ongeveer 130 leden/donateurs van vele nationaliteiten en een internationaal bestuur. Gevestigd in Châteauneuf de Grasse, worden cursussen gegeven in olieverf, acryl, aquarel, tekenen en beeldhouwen. Le Hangar organiseert tevens een paar keer per jaar een Café Culture-avond met interessante lezingen, films etc. op het gebied van kunst in de ruimste zin des woords. In het voorjaar vindt een artistieke reis plaats naar schilderachtige gebieden elders in Frankrijk of daarbuiten. Le Hangar wordt herhaaldelijk uitgenodigd deel te nemen aan exposities met werk van haar leden. Door de ontspannen sfeer vóór, tijdens en na de cursussen, is Le Hangar mede een (internationaal) ontmoetingscentrum geworden waar vele persoonlijke contacten en vriendschappen ontstaan zijn.


Le-Hangar.png

Nederlands Ondersteuningsfonds

Het Ondersteuningsfonds verleent sinds 1967 hulp aan permanent in de PACA-regio woonachtige landgenoten, die geen beroep kunnen doen op de Nederlandse of Franse overheid dan wel familie of vrienden. Het fonds vele honderden landgenoten bijgestaan door een luisterend oor en praktische hulp te bieden, door het geven van advies of administratieve ondersteuning en door het verlenen van structurele of incidentele financiële hulp.

Op jaarbasis helpt het fonds gemiddeld twintig landgenoten, van wie in 2022 een zestal maandelijks een financiële bijdrage ontvangt.

Het kinderfonds maakt het mogelijk dat meerdere kinderen de opleiding van hun keuze (hebben) kunnen volgen.

In 2022 zal het fonds naar schatting € 24.000,- aan financiële hulp uitkeren.


nof_logo_800.png

Netherlands France Chamber of Commerce

Netherlands France Chamber of Commerce. NFCC  (Voorheen Netherlands Business Council France) is een bruisende ledenorganisatie, waar ondernemers, MKB’ers, multinationals en managers kunnen netwerken, informatie ontvangen en groeien. De council is een schakel tussen zakendoen in Nederland en Frankrijk, publieke instellingen en private entiteiten, alsmede nationale en regionale markten in Frankrijk. NFCC is de officiële non-profit partner van de Nederlandse ambassade.


logo-NFCC-2-subline-EN-NL-16-9.png

Network Côte d’Orange

Network Côte d'Orange is een netwerkclub van enthousiaste Nederlandstalige vrouwen die wonen en werken aan de Franse Rivièra en in de Provence. De leden hebben veeleisende banen, zijn ondernemer of zijn zeer actief als vrijwilliger. De NCO is opgericht in 2006 en heeft sinds 2008 de officiële status als vereniging. De leden komen regelmatig bij elkaar om te netwerken tijdens een lunch of borrel en organiseren fondsenwervende evenementen zoals Pink Ribbon en Make-A-Wish.

NCO_logo_Best.jpg

Onze sponsoren