Autorally

Autorally

Het elfde lustrum van De Nederlandse Club in 2014 vormde aanleiding om een tweedaagse autorally met een puzzelelement te organiseren. Het succes van deze ‘Rallye des Quatre Départements' zorgde ervoor dat een dergelijk evenement voortaan jaarlijks georganiseerd werd, en wordt.

De formule is niet wezenlijk veranderd: er wordt een route langs de mooist denkbare weggetjes en plaatsjes uitgezet, en deze aantrekkelijke rit wordt een aantal keren onderbroken voor plaatsen waar de deelnemers uit hun auto stappen, en met hun enthousiasme, kennis, en inventiviteit een serie puzzelvragen moeten beantwoorden. Soms zijn de antwoorden betrekkelijk voor de hand liggend, maar vaak zit er in de vragen een cryptisch, of ander verrassend element verscholen. Op deze speelse wijze leren de deelnemers de omgeving beter kennen, en krijgen zij oog voor tal van leuke en leerzame details die anders onopgemerkt blijven. De omgeving waarin wordt gereden is ieder jaar een andere: zo waren wij bijvoorbeeld in de Luberon en in de Vaucluse, of trokken wij de bergen van het achterland van de Côte d’Azur in, tot aan het Lac de Serre-Ponçon. En ook in Italië, in de Ligurische regio, waren wij reeds tweemaal te vinden. 

Er wordt soms fanatiek gestreden om de winst, maar belangrijker nog is de gezelligheid en het sociale aspect van het evenement. Met verrassende lunches op idyllische locaties, en bovenal kloeke diners in gerieflijke overnachtingshotels ontstaat er een gezellige band tussen de deelnemers. Die dan eigenlijk direct besluiten om zich weer in te schrijven voor de rally van het daaropvolgende jaar. Zo mag dit evenement zich in een grote belangstelling verheugen: zo’n zeventig deelnemers beleven jaarlijks twee dagen plezier met prachtige ritten door een overweldigend landschap, een uitdagend en prikkelend puzzelelement, en voldoende spijs en drank om van de inspanningen te herstellen en met elkaar mooie momenten te beleven! Autorally-1.jpeg
Autorally-4.jpeg
Autorally-3.jpeg
2015.jpg
2016.jpg
2017.jpg
2018.jpg

Onze sponsoren