Stadspuzzeltocht Aix-en-Provence

Over dit evenement

Categorie
Stadspuzzeltocht
Datum en tijd
13 okt. 2023 09:15 - 15:00
Locatie
Aix-en-Provence

Stadspuzzeltocht Aix-en-Provence


AIX-EN-PROVENCE: DE SCHITTERENDE PAREL VAN ZUID-FRANKRIJK

Gelegen in het hart van de Provence, biedt deze stad alles wat je nodig hebt voor een interessant en leerzaam bezoek. Met zijn charmante straatjes, historische gebouwen, weelderige groen is Aix-en-Provence een geliefde bestemming.

Geschiedenis en architectuur
Een wandeling door de geplaveide straten van de oude binnenstad van Aix-en-Provence is als een reis terug in de tijd. De stad heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd en deze is overal zichtbaar. Bewonder de imposante Cours Mirabeau, een statige boulevard die wordt geflankeerd door elegante herenhuizen en schaduwrijke bomen, en maak een stop bij de prachtige fontein van de rotonde. Geniet van de pittoreske straatjes van de oude stad en bewonder de indrukwekkende architectuur van de kathedraal Saint-Sauveur, de klokkentoren van het stadhuis en vele andere historische gebouwen.

Kunst en cultuur
Maar Aix-en-Provence biedt meer dan alleen geschiedenis en architectuur. Het is ook een stad van kunst en cultuur. De stad heeft een lange traditie van het ondersteunen daarvan en heeft een aantal beroemde bewoners gehad, waaronder de beroemde schilder Paul Cézanne. Of bezoek het Musée Granet, dat een prachtige collectie heeft van schilderijen en beeldhouwwerken uit de 16e tot de 20e eeuw.

Plezier en ontspanning
Aix-en-Provence is daarnaast ook een stad van plezier en ontspanning. De stad heeft een bruisende sfeer met vele cafés, restaurants en winkels. Proef de lokale specialiteiten, zoals calissons, een heerlijk zoet amandelsnoepje, of geniet van een glas rosé op een van de vele terrassen.

Stadspuzzeltocht
Met zijn rijke geschiedenis, prachtige kunst, bruisende sfeer en ontspannen parken, is deze stad de perfecte plek voor een door DNC georganiseerde stadspuzzeltocht. Aan de hand van een routebeschrijving wandelt u door de stad, waarbij u vragen dient te beantwoorden. Op deze manier leert u op een ontspannen en ludieke wijze Aix-en Provence kennen.

De puzzeltocht begint, nadat we op het terras van het Café Le Festival onder het genot van een kop koffie en vienoiserie ons hebben ingeschreven. Le locatie van Le Festival is tegenover de grote Fontaine de la Rotonde op de hoek van de Rue Espariat en de Cours Mirabeau. Wij verwelkomen u daar tussen 09:15 en 09:45 uur. De dichtstbijzijnde locatie om te parkeren is Parc Rotonde. Men moet rekening houden met 15 min om bij het terras van het café te komen. Aan het einde van de tocht wordt tijdens de lunch, de winnaar bekend gemaakt.

Na afloop van deze lunch ben je verder vrij om nog wat meer te genieten van al het moois dat Aix te bieden heeft, of naar huis te gaan.

De deelnameprijs bedraagt € 48 per persoon. De aanmelding staat open voor zowel DNC en ANM leden en sluit op 6 oktober. De capaciteit van dit evenement is gelimiteerd, daarom zijn vooralsnog geen introducés toegestaan. Wil je iemand aanmelden als introducé, stuur ons dan een bericht via onderstaand e-mailadres en dan kijken we in een later stadium of een introducé mogelijk is. Na inschrijving ontvang je voorafgaand aan de puzzeltocht een nieuwsbrief met de nodige informatie.

We zien jullie graag in Aix als deelnemer op vrijdag 13 oktober 2023.

De organisatoren:

  • Harmen Bouwman ‭(+33 7 86 03 34 58‬)
  • Raf Hetzler (‭+33 6 74 81 43 74‬)

E-mail: stadspuzzeltocht@nedazur.org


Tickets kopen door DNC leden
Als DNC-lid dient u eerst in te loggen (rechtsboven) en kunt u zich aanmelden via de knop 'Tickets kopen'. Krijgt u de melding dat uw account nog niet geactiveerd is, stuur dan een e-mail aan website@nedazur.org.

Tickets kopen door ANM leden
Als ANM-lid dient u zich aan te melden via de website van ANM.