Seminar Vastgoed

Over dit evenement

Categorie
Seminar
Datum en tijd
13 apr. 2024 09:30 - 18:00
Locatie
Mougins

Seminar Vastgoed

Op zaterdag 13 april organiseert de Nederlandse Club een informatief seminar over vastgoed. Dit exclusieve evenement vindt plaats op het Royal Mougins Golf Resort in Mougins, op slechts 25 minuten rijden vanaf de luchthaven Nice-Côte d'Azur. Het seminar start om 10:00 uur (ontvangst vanaf 9:30 uur) en duurt tot ongeveer 18:00 uur.

Presentaties
Een scala aan sprekers zal verschillende aspecten belichten over vastgoed in Zuid-Frankrijk, zoals aan- en verkoop, huur- en verhuur, overdracht, fiscale aspecten en verduurzaming. Praktische tips en nuttige informatie worden met u gedeeld. Grijp deze gelegenheid aan om in contact te komen met gerenommeerde experts.

Informatiestands
Naast de sprekers zullen er informatiestands aanwezig zijn op het gebied van renovatie, verbouwen, duurzaamheid en aankoop van vastgoed.

Lunch en afsluitende borrel
Het dagprogramma omvat een verzorgde lunch en wordt afgesloten met een eindborrel, waar u de gelegenheid heeft om na te praten en nieuwe contacten te leggen.

Locatie
Het seminar vindt plaats op het Royal Mougins Golf Resort. Dit golfresort bevindt zich te midden van het adembenemende landschap van de Provence. Mougins ligt op ca. 25 minuten rijden vanaf de luchthaven Nice-Côte d'Azur.

Tickets
Toegangstickets voor het seminar omvatten het volledige dagprogramma, inclusief lunch, afsluitende borrel, en drankjes tijdens de ontvangst en pauzes. De ticketprijs bedraagt € 55 (€ 39 voor leden van De Nederlandse Club).

Aanmelden
Tickets kunnen worden besteld via de knop Tickets kopen. Niet-leden kiezen vervolgens 'Aanmelden als gast'. DNC-leden kiezen 'Aanmelden als lid'.
U wordt vriendelijk verzocht indien mogelijk met iDEAL (Nederlandse bankkaart) te betalen.
Meld u zich vóór 9 april aan om verzekerd te zijn van deelname.

Als DNC lid dient u eerst in te loggen om zich aan te melden. Krijgt u de melding dat uw account niet geactiveerd is, stuur dan een e-mail aan website@nedazur.org.


SPREKERS

Frans onroerend goed: hoe wordt het belast?

In deze presentatie nemen we een kijkje in de wereld van Franse belastingen. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals belastingheffing over vermogen, over huurinkomsten en over winst bij de verkoop van onroerend goed, en de fiscale aspecten rondom overlijden.

Albert Mulder | Soldrivium

Albert Mulder is advocaat in Frankrijk. Met jarenlange ervaring op het gebied van toepassing van het Franse belastingrecht in grensoverschrijdende context, begeleidt en adviseert hij Nederlandse particulieren en ondernemingen bij fiscale vraagstukken die zij tegenkomen in Frankrijk.


De huidige stand van zaken op de vastgoedmarkt in Zuid-Frankrijk en verkoopadviezen voor uw Franse woning

Deze presentatie behandelt drie hoofdonderwerpen: een analyse van de huidige vastgoedmarkt in Zuid-Frankrijk, de verwachtingen voor 2024 met prognoses en belangrijke beïnvloedende factoren, en praktische adviezen voor een succesvolle verkoop van uw Franse woning, inclusief nuttige tips en strategieën.

rob brink
Rob Brink | New Home

Rob Brink, oprichter en directeur van makelaarskantoor New Home, heeft 18 jaar ervaring in de Zuid-Franse makelaardij. Met kantoren en vertegenwoordiging in Lorgues, Fayence, Sainte-Maxime en Cannes is New Home uitgegroeid tot het grootste Nederlandse makelaarskantoor in Zuid-Frankrijk. Als erkend taxateur is Rob Brink aangesloten bij het Centre National d’Expertise.


Familierecht & uw maison en France

In deze presentatie zullen de volgende onderwerpen aan de orde komen: het testament, estate planning, Europese Erfrechtverordening, successierecht versus erfbelasting en de afwikkeling van de nalatenschap.

mireille bosscher2
Mireille Bosscher | Juridische Adviespraktijk Bosscher

Mireille Bosscher is een zeer ervaren Frans recht jurist en adviseert Nederlanders met een (tweede) huis in Frankrijk. Dit doet ze op het gebied van aan- en verkoop van onroerend goed, erfrecht, estate planning, en fiscaliteit. Daarnaast is ze als kandidaat-notaris werkzaam bij notaris Ohmann in Wassenaar, waar ze zelf de akten voor haar cliënten opstelt, zoals (levens)testamenten, huwelijksvoorwaarden, en Europese Verklaringen van erfrecht.


Luxe villa zoekt leuke huurder

Ontdek in deze presentatie de balans tussen emotie en rendement; verken de diverse distributiekanalen: zelf verhuren versus uitbesteden; begrijp de essentiële villa-eisen; navigeer door lokale regelgeving voor succesvol vastgoedverhuur.

anton heinemans
Anton Heinemans | VillaSud

Anton Heinemans, directeur van VillaSud, kocht zelf meer dan 25 jaar geleden een vakantiehuis in het zonnige zuiden van Frankrijk. VillaSud is een van de grootste partijen op het gebied van luxe verhuur en verhuurt meer dan 200 luxe villa's in de Provence en aan de Côte d’Azur. De klantenkring strekt zich uit over de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zwitserland.


De beschermende rol van de notaris bij een overdracht

Bij deze notariële presentatie wordt u geïnformeerd over de 'oude' en de 'moderne' notaris. Waar vroeger een karige 4 pagina's voldeed bij de overdracht van een woning, is dit hedendaags al snel een ruim 40 pagina’s tellende akte. Ook komen aan bod: het stappenplan van de notaris en problematieken bij een overdracht.

sigrid jonkers3
Sigrid Jonkers | Notarisklerk

Sigrid Jonkers is werkzaam als notarisklerk en beschikt over zeer ruime ervaring. Ze behandelt veelvoorkomende dossiers en voert ondersteunende taken voor de (kandidaat-)notaris. Als notarisklerk is Sigrid een vakspecialist die zich voortdurend blijft ontwikkelen in het notariaat.


Slimme beslissingen: de cruciale rol van de vastgoedbeheerder

Linda Verhoef geeft uitleg over de taken van een vastgoedbeheerder en belicht de verschillende opties die beschikbaar zijn in het beheer van uw Franse vastgoed.

linda verhoef2
Linda Verhoef | Star Service

Met 25 jaar ervaring in de recreatiesector, waarvan 14 jaar als mede-eigenaar van Star Service, brengt Linda Verhoef een schat aan expertise in vastgoedbeheer met zich mee. Star Service richt zich op het volledig ontzorgen van eigenaren met vastgoed in Sainte-Maxime en Les Issambres.


Van idee tot realisatie

Deze presentatie biedt een kijk op de praktische aspecten van het uitvoeren van bouwprojecten, met anekdotes uit de ervaring van Jai. Hij zal inzicht geven in de verschillende fasen van het bouwproces, vanaf het initiëren van het idee tot aan de daadwerkelijke realisatie.

jai van pelt
Jai van Pelt | Construction Management France

Bouwkundig ingenieur Jai van Pelt heeft zijn carriere gestart in Nederland, waar hij werkzaam was voor ingenieursbureaus die gespecialiseerd waren in projectmanagement en bouwbegeleiding. Zijn rol als bouwbegeleider heeft Jai voortgezet in Frankrijk, waar hij in 2014 zijn eigen bedrijf heeft opgericht, met de huidige focus op de particuliere sector.


Ergens van uitgaan of gaan voor zekerheid: Het belang van een verzekering op maat

Deze presentatie leid je langs de risico’s die de aanname ‘het zal wel goed geregeld zijn’ met zich meebrengen. Even tijd vrijmaken en de risico’s in kaart brengen kan veel problemen en financieel nadeel voorkomen.

rob de nijs
Rob de Nijs | Villasure

Rob de Nijs is directeur van Villasure en werkt sinds 1999 in de verzekeringsbranche. Villasure ontwikkelde een verzekeringsoplossing voor de villa, tuinaanleg, zwembad, inboedel, kunst en het verlies van verhuuropbrengst na een schade, zelfs als de schade door de huurder opzettelijk is veroorzaakt. Tevens is de aansprakelijkheid van de verhuurder bij schade door de villa aan de huurders verzekerd.


Navigeren naar duurzaamheid: de mogelijkheden van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in Frankrijk

Michel Bayings zal ons meenemen op een reis naar duurzame mobiliteit. Leer hoe we samen kunnen navigeren naar een groenere toekomst door slimme investeringen in laadfaciliteiten voor elektrische voertuigen.

michel bayings2
Michel Bayings | Holiday Charging

Michel Bayings is een expert op het gebied van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Holiday Charging legt zich toe op het ondersteunen van bedrijven in de vrijetijdsbranche bij het opzetten en beheer van goede laadfaciliteiten voor elektrische voertuigen, waaronder voor vakantiewoningen, campings, vakantieparken, hotels en B&B’s.


Dagvoorzitter

Het seminar zal geleid worden door dagvoorzitter Wendy Herrero. Wendy spreekt graag in het openbaar en weet anderen te inspireren.

wendy herrero
Wendy Herrero | Amadeus

Wendy Herrero heeft meer dan 25 jaar ervaring in de reisindustrie, gespecialiseerd in luchtvaart- en reistechnologie. Ze vervult de rol van customer success operations manager bij Amadeus, waar ze processen ontwikkelt, strategieën bepaalt en effectieve interne communicatie waarborgt.


PROGRAMMA (onder voorbehoud van wijzigingen)

9:30    Ontvangst
     
9:55    Welkomstwoord organisatie
   

 

10:00 

 

Rob Brink - De huidige vastgoedmarkt in Zuid-Frankrijk en verkoopadviezen voor uw Franse woning

10:30

 

Sigrid Jonkers - De beschermende rol van de notaris bij een overdracht

11:00

 

Jai van Pelt - Van idee tot realisatie

     
11:30    Koffiepauze
     

11:45

 

Anton Heinemans - Luxe villa zoekt leuke huurder

12:15

 

Linda Verhoef - Slimme beslissingen: de cruciale rol van de vastgoedbeheerder

     
12:45    Lunch
     

14:00

 

Rob de Nijs - Ergens van uitgaan of gaan voor zekerheid: het belang van een verzekering op maat

14:30 

 

Mireille Bosscher - Familierecht & uw maison en France

     
15:00    Koffiepauze
     

15:15 

 

Michel Bayings - Navigeren naar duurzaamheid: laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in Frankrijk

15:45

 

Albert Mulder - Frans onroerend goed: hoe wordt het belast?

     
16:30    Afsluiting seminar
     
16:45    Borrel

SPONSORS

soldrivium
bosscher advies
villasud
starservice
cmf
holiday charging
villasure
Wretman Estate
Cote en Provence
Cote en Provence
Cote en Provence

Datum: zaterdag 13 april 2024
Tijd: 09:30-18:00 uur
Locatie: Royal Mougins Golf Resort 424 Avenue du Roi, 06250 Mougins [Google Maps ]
Kosten: € 39 voor leden / € 55 voor niet-leden

Tot ziens op 13 april bij het Seminar Vastgoed aan de Côte d'Azur!

Namens de organisatie,

Iris Hochsticher
seminar@nedazur.org