Rallye de Corse

Over dit evenement

Categorie
Autopuzzelrit
Datum
29 - 31 mei 2024


UPDATE 7-12-2023: De Rallye de Corse is volgeboekt!
U kunt zich op de wachtlijst laten plaatsen door een e-mail te sturen aan de organisatie (klik hier).


29-31 mei 2024 Rallye de Corse

Wat houdt de ‘Rallye de Corse’ in?
Bij deze rally gaat het om het competitieve element van het oplossen van de puzzelopdrachten, die hier en daar langs de route, maar vooral tijdens rondwandelingen door interessante locaties worden voorgelegd. Aan de hand van eenvoudig te volgen routebeschrijvingen, heeft u volop de gelegenheid  om te genieten van het spectaculaire natuurschoon. Onderweg, tijdens de lunchonderbrekingen en ’s avonds aan de bar of tijdens de diners in het hotel is er volop gelegenheid voor sociaal contact en gezelligheid.

Wanneer is de autopuzzelrit?
Vanaf woensdagochtend 29 mei tot en met vrijdagmiddag 31 mei 2024. De start is op woensdag 29 mei vanaf 10:45 uur in Calvi (in het noorden) en het slot is op vrijdagmiddag 31 mei in Corte (in het midden) van het eiland.

Hoe ziet het programma eruit?
Zoals gezegd begint het evenement op 29 mei 2024 aan het einde van de ochtend in Calvi, waar een rondje puzzelen en een lunch op u wachten. Daarna gaat het met de auto via een mooie route op weg naar het aan de westkant van Corsica gelegen volledig voor onze groep gereserveerde comfortabele 3 sterren hotel met zwembad. Hier zult u twee nachten doorbrengen. Honden worden in het hotel niet toegelaten.

Op donderdag 30 mei volgt een aantrekkelijke rond- annex puzzelrit door de omgeving. Op vrijdagochtend 31 mei brengt de route u naar het midden van het eiland, waarna de uitkomsten van al uw puzzelinspanningen tijdens een afsluitende lunch, worden bekendgemaakt. U kunt dan nog tijdig hetzij Bastia, hetzij Ajaccio, bereiken om de ’s avonds vertrekkende ferry te halen. Of lekker nog een paar dagen op Corsica blijven vertoeven, natuurlijk.

Wat zijn de kosten?
Voor het driedaagse evenement vragen wij € 390 per persoon (exclusief overtocht). Het evenement omvat driemaal een lunch, tweemaal een diner, en tweemaal een hotelovernachting inclusief ontbijt (op basis van verblijf in een tweepersoonskamer). Tijdens de maaltijden is wijn aan tafel inbegrepen.

Aanmelding
Via de knop ‘Tickets kopen’. 

Wij raden u aan zo spoedig mogelijk nadat u een via de DNC-website een ticket hebt aangemaakt en daarvan de bevestiging heeft ontvangen uw overtocht te boeken. Zo voorkomt u dat u wel een deelname aan het evenement heeft, maar geen overtocht meer kunt boeken.

Wees er snel bij met uw aanmelding, het aantal deelnemers is gelimiteerd tot 54 personen!

Betaling

Bij uw aanmelding dient u online te betalen. U wordt u vriendelijk verzocht met iDEAL (Nederlandse bankkaart) te betalen. Betalen per creditcard is mogelijk maar liever niet door de hoge transactiekosten die dit voor DNC geeft. Om die reden is het helaas niet mogelijk om via PayPal te betalen.

Annuleren
Na inschrijving en betaling vindt, in geval van onverhoopte annulering die vóór 1 april 2024 per e-mail kenbaar gemaakt is aan autorally@nedazur.org, restitutie van het betaalde inschrijfgeld plaats. Bij annulering na die datum bestaat er slechts aanspraak op restitutie voorzover de door het hotel gehanteerde annuleringsvoorwaarden dat toelaten.

Hoe kom ik op Corsica?
Het is de bedoeling dat u zelf uw overtocht van het vasteland naar Corsica boekt. Hierdoor kunt u zelf besluiten om van de gelegenheid gebruik te maken om langer op het eiland te verblijven. Extra dagen  op het ‘Île de Beauté’ in de dagen die voorafgaan aan, en/of die volgen op het evenement raden wij u ook van hart aan.

Onderstaand geven wij u we informatie over de veerdiensten/reismogelijkheden.

Veerdiensten naar Corsica
Met betrekking tot de overtocht hebt u zelf de volgende keuzes:

 • Datum heenreis
 • Plaats van afvaart heenreis (op het vasteland)
 • Plaats van aankomst heenreis (op Corsica)
 • Datum terugreis
 • Plaats van afvaart terugreis (op Corsica)
 • Plaats van aankomst terugreis (op het vasteland).


Goed om te weten

- De heen- en terugreis kunnen als onafhankelijke, enkele reizen geboekt worden. Als u wilt bij verschillende ferrymaatschappijen en met verschillende aankomst- en vertrekhavens.

Als u bijvoorbeeld eerst een paar dagen in Italië wilt doorbrengen kunt u bijvoorbeeld vanuit Savona of Livorno naar Corsica varen. Of als u na de rally een paar dagen in het zuiden van Corsica wilt verblijven kunt u daar in Porto Vecchio op de boot stappen.

- Het komt er globaal op neer dat er keuze is uit drie aanbieders van ferrydiensten:

 1. Corsica Ferries
 2. Corsica linea La Méridionale (afzonderlijke maatschappijen maar met een gezamenlijke dienstregeling)
 3. Moby-lines
 4. Om snel de maatschappijen te vergelijken: FerryGoGo.com of directferries.nl.

- Vraag u eerst af: waar wil ik vanaf het vasteland vertrekken c.q. op het vasteland aankomen? Corsica linea/La Méridionale vaart uitsluitend van en naar Marseille, en Moby lines uitsluitend van en naar Italiaanse havens.

De meest voor de hand liggende keuze, geredeneerd vanuit Var/Alpes-Maritimes is derhalve  Corsica Ferries. Bijna al hun veerdiensten opereren van en naar Toulon, er worden niet of nauwelijks meer diensten op Nice onderhouden (maar nog wel mogelijk).

- De overtochten, ongeacht de maatschappij, vinden in veel gevallen ’s nachts plaats, met vertrek rond 19 uur ’s avonds, en aankomst rond 7 uur de volgende ochtend. Het meest voor de hand liggend is om bij de overtocht een auto en een hut voor 2 personen te boeken. In enkele gevallen zijn er schepen die overdag varen en er korter over doen.

 • Ga naar één van de volgende vergelijkingssites: FerryGoGo.com of directferries.nl.
 • U kunt daar de datum en traject van uw keuze intoetsen en zien welke mogelijkheden er zijn. U kunt tevens boeken. Natuurlijk kunt u ook rechtstreeks gaan naar de sites van ferrymaatschappijen (corsica-ferries.fr, corsicalinea.com, lameridionale.fr, mobylines.fr: zie eerder), maar dan ziet u uiteraard slechts het aanbod van desbetreffende maatschappijen.
 • Als laatste mogelijkheid willen we vermelden dat u met het vliegtuig naar Corsica (Bastia of Ajaccio) kunt gaan en aldaar op de luchthaven een auto huren.