Rallye des Alpilles et de l’Uzège

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Autorally
Datum en tijd
1 jun. 2022 19:25 - 3 jun. 2022 16:00

In het afgelopen jaar moest de jaarlijkse meerdaagse DNC-autopuzzelrit naar het najaar verschoven worden, maar nu, in 2022, keren we terug naar de gebruikelijke periode aan het begin van de zomer, dit jaar van woensdag 1 tot en met vrijdag 3 juni.

Net als bij voorgaande edities gaat het hierbij om de volgende elementen:

1. rijplezier: lekker toeren over onbekende slingerwegen door fascinerend mooie landschappen;
2. intellectuele inspanning: vind de juiste antwoorden op uiteenlopende, en verrassende vragen;
3. gezelligheid: onderling sociaal contact onderweg, bijvoorbeeld tijdens de lunch, en op de overnachtingslocatie tijdens het aperitief, en het diner.

Waar gaan we heen en wat gaan we doen?

Vorig jaar verkenden wij de Vaucluse, ditmaal bestrijken we de regio die ten westen daarvan gelegen is. We hebben het dan over het grensgebied van de departementen Bouches-du-Rhône en Gard.

Een karakteristiek gevormde keten van kalkheuvels in het noordwesten van eerstgenoemd departement staat bekend onder de naam ‘Alpilles’. Hier waren ooit de Romeinen reeds nadrukkelijk aanwezig, en in de wat jongere geschiedenis liet Vincent van Gogh zich hier inspireren door de wijn- en olijfgaarden. Frédéric Mistral omschreef het gebied als een‘véritable belvedère de gloire et de legendes’. Niet alleen het landschap is er mooi; de steden en dorpen in dit gebied zijn dat nadrukkelijk ook. Op de andere rallydag zullen we oversteken naar de rechteroever van de Rhône, waar de Romeinen een niet onaardig aquaduct hebben achtergelaten en waar iets verderop de oude hertogelijke zetel Uzès lonkt.

De deelnemers verzamelen zich op woensdagmiddag 1 juni 2022 in Fontvieille, tussen St-Rémy-de-Provence en Arles. Het zeer comfortabele hotel met ruime, smaakvol gerenoveerde kamers beschikt over een parkachtige tuin met daarin een groot verwarmd zwembad. Vanaf het ruime barterras kunt u over dit alles uitkijken. Na aperitief en diner brengt de eerste van twee overnachtingen ons donderdag 2 juni: een dag die geheel in het teken staat van een rit door het gebied van de ‘Alpilles’.

Als altijd is de route zeer duidelijk beschreven, en loopt het niet uit op een frustrerende dwaaltocht. Het uitdagende element schuilt in de vragen, die af en toe op een rustig punt langs de route worden gesteld, maar zich voornamelijk concentreren rond de twee korte stadswandelingen die respectievelijk in de ochtend, en - na een welvoorziene lunch - in de middag zijn voorzien. De soms enigszins cryptisch geformuleerde puzzelvragen prikkelen uw waarnemingszin en zetten aan tot het letten op tal van details waar u anders zo aan voorbij zou lopen. Google zal u doorgaans niet kunnen helpen, alleen eigen observatie brengt u op de goede antwoorden!

Andermaal verzamelen wij ons die avond in het hotel aan het diner om na een tweede overnachting op vrijdag 3 juni opnieuw in de auto stappen. We steken de Rhône over, voor een puzzelende verkenning te voet op plekken waar sommigen van u misschien wel eens geweest zullen zijn maar waar u nooit hebt rondgekeken op de wijze die wij u nu presenteren. Daarna gaan we op weg naar het eindpunt van de rally: een uiterst markant gelegen lunchadres. Tijdens en/of na afloop van de lunch worden de resultaten en de winnaars bekend gemaakt. In de tweede helft van de middag heeft iedereen dan ruimschoots de gelegenheid om tijdig huiswaarts te keren.

Wat krijgt u en wat kost het?

Het arrangement omvat een zeer compleet pakket:

  • op woensdag 1 en op donderdag 2 juni: aperitief, diner inclusief tafeldranken, overnachting, en ontbijt in een hoogst comfortabel hotel. De aanwezige faciliteiten omvatten niet in de laatste plaats een uiterst aanlokkelijk verwarmd zwembad.

  • kwalitatief uitstekende - maar niet al te zware - lunches tijdens beide ritdagen;

  • plezier en gezelligheid, waaraan u zelf mede gestalte geeft!

  1. Voor dit alles bent u de somma van 325€ per deelnemer verschuldigd, op basis van verblijf in een tweepersoonskamer. De toeslag voor deelnemers die in een éénpersoonskamer willen verblijven bedraagt €26 per nacht, hetgeen betekent dat u in dat geval in plaats van €325 een bedrag van €377 per deelnemer moet voldoen.

    Het hotel heeft een beperkt aantal duplexkamers beschikbaar. Deze willen wij (de organisatoren) zoveel mogelijk beschikbaar stellen aan puzzelequipes die bestaan uit deelnemers met een familie- of vriendschappelijke relatie, in plaats van een intiem- affectieve. U beschikt dan namelijk over bedden op zowel de boven- als de benedenverdieping (open trap), waarbij ook ieder een eigen badkamer heeft.

    Als u voorkeur heeft voor verblijf in een dergelijke kamer maakt u dit dan svp kenbaar aan autorally@nedazur.org. Indien een equipe voorkeur heeft voor twee werkelijk aparte kamers moet worden gekozen voor de optie van eenpersoonskamers, waarbij de daarmee samenhangende toeslag verschuldigd is.

Suggestie: eigenlijk zijn deze twee etmalen te kort om deze streek en zijn vele bezienswaardigheden goed te leren kennen. Denk aan Arles, Nîmes, Avignon, Les-Baux-de-Provence, de Camargue, Ste-Marie-de-la-Mer.... enzovoort. Als u over genoeg tijd hebt is het wellicht een suggestie om op eigen gelegenheid nog wat langer in deze regio te blijven.

Meld u snel aan!

Inschrijven is mogelijk totdat het complete hotel - 38 kamers - volgeboekt is.

Let op: de inschrijvingstermijn eindigt op 1 april 2022.

 

De ‘kleine lettertjes’ (maar voor de zekerheid toch maar in normaal formaat)

Aanmelding dient plaats te vinden via het daarvoor bestemde elektronische aanmeldformulier op de website van DNC www.nedazur.org, waartoe u met uw DNC- gebruikersnaam en inlogcode toegang hebt. Alleen via deze site verrichte aanmeldingen kunnen in behandeling worden genomen. Via dit aanmeldingsformulier dient ook de elektronische betaling plaats te vinden.

Bij problemen of uitzonderingssituaties waarin de velden op dit elektronische aanmeldingsformulier niet voorzien kunt u contact opnemen met autorally@nedazur.org

Deelname is pas definitief op basis van het volledig ingevulde aanmeldingsformulier, inclusief de betaling, en indien het beschikbare aantal kamers nog niet is volgeboekt.

De aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Annulering tot 1 april 2022 is kosteloos mogelijk. Bij een onverhoopte situatie die maakt dat u uw deelname, na aanmelding en betaling, en nà 1 april 2022, moet annuleren kan DNC geen garantie geven ten aanzien van gehele of gedeeltelijke restitutie van de reeds door u betaalde reissom. Bij annulering na 15 mei 2022 zal er in geen geval sprake kunnen zijn van enige restitutie.

Kortom: u bent zelf aansprakelijk voor het annuleringsrisico, zorg eventueel voor een annuleringsverzekering! Uiteraard kunt u zich door een ander team laten vervangen, maar dit is door uzelf te benaderen. Ga er niet vanuit dat er een wachtlijst is; we verwachten veel belangstelling, maar hebben op basis van de ervaringen van voorgaande jaren ook een daarmee overeenstemmend aantal kamers gereserveerd.

Graag tot ziens bij de Rallye des Alpilles et de l’Uzège!

Met vriendelijke groet,
de organisatoren van de Rallye des Alpilles et de l’Uzège

Yvette Stricker
Theo van der Lugt 
Jozien Obèr
Wouter Rombach

E-mailadres: autorally@nedazur.org