Nieuws

Stemmen voor de Tweede Kamer

Stemmen voor de Tweede Kamer

Op woensdag 22 november 2023 stemt Nederland voor de verkiezing van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen ook stemmen. Hiervoor moet u zich eerst registreren staan bij gemeente Den Haag. 

Op deze registratiepagina leest u hoe u makkelijk een aanvraag kunt doen.

Staat u al geregistreerd als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland? De gemeente stuurt u eind augustus alvast uw briefstembewijs toe. Hiermee kunt u in november stemmen. Het stembiljet voor de verkiezing ontvangt u ongeveer 4 weken voor de verkiezingsdag (rond 25 oktober 2023). Om te kunnen stemmen heeft u een Nederlands identiteitsbewijs nodig dat geldig is op 9 oktober 2023. 

Wijzigingen doorgeven

Verandert uw e-mailadres of woonadres? Geef uw nieuwe gegevens zo snel mogelijk, maar uiterlijk 20 september door. Zo kan de gemeente op tijd uw briefstembewijs en stembiljet naar het goede adres sturen. Uw gegevens wijzigt u door uw nieuwe gegevens met ons te delen via het wijzigingsformulier

Volmacht en kiezerspas

Kiezers buiten Nederland kunnen in november ook iemand anders in Nederland laten stemmen door een schriftelijke volmacht aan te vragen. Ook kunt u zelf in Nederland stemmen met een kiezerspas. De aanvraagformulieren vindt u in augustus op deze website.

Bron:  www.stemmenvanuithetbuitenland.nl

 

Onze sponsoren