Nieuws

Simplimmat voertuigregistratie app

Simplimmat voertuigregistratie app

Simplimmat voertuigregistratie app

De Franse overheid heeft een mobiele app geïntroduceerd voor de verkoop en aankoop van tweedehands voertuigen. Het administratieve proces voor het kopen en verkopen van een voertuig is hierdoor vereenvoudigd. De landelijke lancering van de app 'Simplimmat' volgt op succesvolle testen die op verschillende departementen zijn uitgevoerd. De app maakt de overdracht van het voertuig van verkoper naar koper en het aanmaken van het nieuwe kentekenbewijs - de carte grise - mogelijk.

Volgens de Franse wet moet de overdracht van een voertuig binnen 15 dagen na de verkoop aan de overheid worden gemeld en moet het registratiedocument binnen een maand worden aangevraagd. Met de nieuwe app kunnen beide processen onmiddellijk en veilig worden uitgevoerd en kan het registratiedocument binnen enkele dagen worden ontvangen.

Hoe werkt Simplimmat.gouv?
Nadat je de app hebt gedownload van Google Play of Apple Store, moet je een account aanmaken met je telefoonnummer en een bevestigingscode. Vervolgens krijg je toegang tot je account via het algemene overheidsportaal FranceConnect (via de AMELI belasting- en zorgverzekeringswebsite, etc.).

Simplimmat.gouv. fr werkt als een interface tussen een verkoper, die een overschrijvingsbewijs invult, en een koper, die de informatie doorgeeft met behulp van zijn mobiele nummer en een QR-code. Na verificatie van alle informatie door de verkoper en koper, inclusief de bevestiging dat de verkoper vrij over het voertuig kan beschikken, wordt het overdrachtsdocument elektronisch ondertekend op de app. De documenten worden geregistreerd en vervolgens kan de aanvraag voor een voertuigregistratiedocument worden gedaan. De verwerking van de aanvraag duurt 3-4 dagen en tijdens deze periode is een voorlopig kentekenbewijs beschikbaar.

Het gebruik van de app is niet verplicht, dus kopers en verkopers kunnen het bestaande proces blijven gebruiken.

Bron: France-Insider

Onze sponsoren