Nieuws

Nieuwe verkiezing kiescollege niet-ingezetenen

Nieuwe verkiezing kiescollege niet-ingezetenen

Nieuwe verkiezing kiescollege niet-ingezetenen

Beste lezer,

Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen in maart 2023 stemmen voor een nieuwe verkiezing: de verkiezing van het kiescollege niet-ingezetenen voor de Eerste Kamer. Hiermee krijgen Nederlanders in het buitenland een indirecte stem voor de Eerste Kamer. 

Als kiezers buiten Nederland in maart voor de eerste kiescollegeverkiezing willen stemmen, moeten zij zich wel eerst registreren: vóór 1 februari 2023. Dat geldt ook voor kiesgerechtigden die al staan geregistreerd als kiezer voor de Tweede Kamer- en Europees Parlementsverkiezingen. Kiezers in het buitenland kunnen zich ook kandidaatstellen voor deze verkiezing.

Stemmen vanuit het buitenland
Nederlanders die in het buitenland wonen stemmen per post. Na registratie ontvangen zij automatisch voor elke verkiezing de stempapieren. Registreren is gemakkelijk en kan met een online formulier of per post. Meer weten of meteen registreren? Ga dan naar:www.stemmenvanuithetbuitenland.nl.

Helpt u ons mee deze nieuwe verkiezing voor kiezers in het buitenland bekend te maken? Suggestie voor een eerste bericht op uw social media kanaal of nieuwsbrief en video’s die u kunt delen:

Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen in maart 2023 stemmen voor een nieuwe verkiezing: de verkiezing voor het kiescollege niet-ingezetenen voor de Eerste Kamer. Hiermee krijgen Nederlandse kiezers in het buitenland een indirecte stem voor de Eerste Kamer. Daarvoor moet u zich wel eerst registreren als kiezer in het buitenland, voor 1 februari 2023. Kijk voor meer informatie op www.stemmenvanuithetbuitenland.nl.

NL animatie over kiescollegeverkiezing | ENG animatie over kiescollegeverkiezing

De nieuwe kiescollegeverkiezing niet-ingezetenen voor de Eerste Kamer
In deze video wordt uitgelegd wat de kiescollegeverkiezing is en hoe Nederlandse kiezers die in het buitenland wonen kunnen stemmen voor deze verkiezing.

NL animatie over registratie | ENG animatie over registratie

Registreren voor de kiescollegeverkiezing
Om te kunnen stemmen voor de nieuwe kiescollegeverkiezing niet-ingezetenen voor de Eerste Kamer moet je je eerst registreren: vóór 1 februari. Registreren als kiezer buiten Nederland doe je viawww.stemmenvanuithetbuitenland.nl.

Wij danken u alvast hartelijk voor uw hulp om zoveel mogelijk Nederlanders in het buitenland te informeren over deze verkiezing en hoe zij hierbij hun stem kunnen uitbrengen.

Contact 
Ook deze verkiezing voor Nederlanders in het buitenland wordt georganiseerd door de gemeente Den Haag. Wij beantwoorden graag uw vragen:
E-mail: verkiezingen@denhaag.nl
Telefoon : +31 70 - 353 44 00 (8.30 -17.00 uur, Nederlandse tijd)

Met vriendelijke groet,

Team Kiezers buiten Nederland
Unit Verkiezingen, gemeente Den Haag

Onze sponsoren