Nieuws

In voorbereiding: Stedenreis Andalusië

In voorbereiding: Stedenreis Andalusië

In het kader van het 13e lustrum van De Nederlandse Club hebben Harmen Bouwman en Raf Hetzler het plan opgevat om een Stedenreis te organiseren naar Andalusië in oktober 2024. Harmen en Raf zijn de organisatoren van de zeer succesvolle Stadspuzzeltocht in Aix-en-Provence van afgelopen oktober en hebben reeds meerdere stedenreizen georganiseerd voor DNC.

Programma
Het wordt een reis van ongeveer acht dagen, waarbij Sevilla, Cordoba, Granada en Malaga worden aangedaan. Steden en een gebied die behoren tot het werelderfgoed.

In Sevilla worden onder meer het Alcazar en de kathedraal (met de beroemde toren La Giralda en het graf van Columbus) bezocht. In Cordoba is met name de Mesquita -een enorme, geïntegreerde moskee met kathedraal- zeer de moeite waard, maar ook een wandeling door de oude binnenstad is dat beslist.

Van Cordoba reizen we door naar Granada, het laatste bolwerk van het Moorse bestuur in de 15e eeuw. Hier bezoeken we het Alhambra, het bestuurlijke centrum van de Moren, met prachtige tuinen en paleizen.

Na Granada gaan we via een prachtig natuurgebied, dat ook op de werelderfgoedlijst staat, door naar Malaga, waar we het afscheidsdiner zullen hebben. Vanuit Malaga keren we weer terug naar huis.

Wanneer
De reis vindt plaats in de tweede helft van oktober 2024.

Kosten
De prijs voor deelname is voorlopig geschat op € 850 per persoon. Hierin zijn ook de tickets voor de te bezoeken plekken inbegrepen, evenals de hotels en de drie gezamenlijke maaltijden.

Heeft u interesse?
We willen graag weten hoeveel belangstelling er is om aan deze trip mee te doen. Maar alvorens meteen ja te roepen is het belangrijk om even de volgende aspecten van deze reis te overwegen:

  • De reis naar Sevilla en terug vanuit Malaga is niet inbegrepen. Iedereen wordt geacht dit gedeelte zelf te organiseren. Dat laat dus alle ruimte om bijvoorbeeld als alternatief, per auto of trein te komen of extra dagen aan deze reis te koppelen
  • Vervoer tussen de verschillende steden is per luxe touringcar
  • Naast onze eigen begeleider/organisator zijn er Nederlandssprekende gidsen waar nodig. Het zou kunnen dat we in Cordoba een Engelssprekende gids hebben
  • We zitten in de meeste gevallen twee nachten achtereen in hetzelfde hotel

Doorgeven van uw interesse
Uw interesse doorgeven is noodzakelijk voor de organisatoren om vast te stellen of er voldoende belangstelling is om door te gaan met de voorbereidingen voor de Stedenreis. Pas in een later stadium als zowel programma als prijs definitief vaststaan, zal u gevraagd worden uw aanmelding met betaling te doen. Tot dat moment kunt u zonder (financiële) consequenties afzien van eventuele deelname.

U kunt uw interesse kenbaar maken door HIER te klikken en uw gegevens in te vullen. Alvast dank voor uw belangstelling!

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u ons e-mailen:

Raf Hetzler raf.hetzler@gmail.com
Harmen Bouwman harmen.bouwman@orange.fr

Onze sponsoren