fbpx

Wandel Speurtocht door het oude Fréjus 9 oktober


Afbeelding1

Zoals al eerder, wordt er ook dit jaar weer een interessante wandel-,annex –speurtocht georganiseerd waarin u uw omgeving nader kunt verkennen. Leerzaam, maar vooral ook gezellig.
Dit keer is het oude Frejus aan de beurt.
Frejus is in de Romeinse tijd onderdeel geworden van het grotere Romeinse rijk. Het was een belangrijke haven en een welvarende handelspost, met zo’n 13000 inwoners. Van die Romeinse tijd zijn thans nog vele restanten over; restanten die ook in afgelopen jaren zijn gerestaureerd, zodat wij ze kunnen bezoeken.

Op het moment van schrijven waart het coronbavirus nog lustig door onze Provence, maar de beperkende maatregelen worden alweer iets versoepeld.
De kans dat de voor 9 oktober geplande wandelspeurtocht kan doorgaan is dus zeker aanwezig en tegen de tijd dat u dit leest zijn we al in juli en is alles alweer veel duidelijker.
Ineke Koning en Raf Hetzler hebben voor u een speurtocht uitgezet die begint nabij de oude Romeinse arena, waar we ons onder het genot van een kopje koffie en wat viennoiserie verzamelen en starten. Vanaf de arena lopen we in een kalm tempo door het oude Frejus, aan de hand van een routebeschrijving met daarin verwerkte vragen.

De wandeling eindigt op het centrale plein (place Albert Fevrier) nabij de mairie. Naar het zich nu laat aanzien zullen we daar gezamenlijk lunchen en u onthullen wat de juiste antwoorden zijn, op de onderweg aan u gestelde vragen.

Afbeelding2

Afbeelding3

De speurtocht begint op het terras van cafe La Farigoule. Daar ontvangt u de instructies voor de speurtocht en de te lopen route.

Gestart wordt vanaf 09h30. Rondom de arena is voldoende vrije parkeerruimte voor uw wagen.

U kunt vanaf 1 juli inschrijven via het inschrijvingsformulier op de website van de DNC.

De kosten voor deelname bedragen € 37,50 (en mocht deze tocht niet kunnen doorgaan dan krijgt u uiterraard uw geld weer terug)

U kunt dit bedrag overmaken op het bij inschrijven via de website, aangegeven rekeningnummer van de DNC

 

 

Locatie kaart