fbpx

Autorally DNC 2019


autorally 2019

‘Rally della Riviera di Ponente’ :

DNC autorally 22 - 24 mei 2018

De traditie van het houden van een tweedaagse autopuzzeltocht is ingezet bij het elfde lustrum van de DNC, vijf jaar geleden. In 2019, het jaar dat De Nederlandse Club zijn zestigjarig bestaan viert, mag dit evenement dan ook zeker niet in de agenda ontbreken! De zesde editie van de puzzelrally brengt ons over de grens, naar Italië. Schrijf je in, en reserveer de data 22 tot 24 mei in je agenda!

Waar gaat u heen en wat gaat u doen?

De bestemming is de Riviera di Ponente, waarvan het westelijk deel ook wel de Riviera dei Fiori oftewel de Bloemenriviera wordt genoemd. Langs de zee bevindt zich een aaneenschakeling van oude, vaak tot de middeleeuwen teruggaande, stads- en dorpskernen, die alle een eigen karakter en sfeer hebben. In contrast met de kust is het bergachtige gebied daarachter stil en rustig. Bochtige wegen sturen ons door een groen bebost landschap van het ene tegen een berghelling opgestapelde dorp naar het andere.

De deelnemers verzamelen zich op woensdagmiddag 22 mei 2019 in San Remo, voor een verzorgd aperitief en diner. De eerste van twee overnachtingen brengt ons naar donderdag 23 mei, de dag waarop de rally daadwerkelijk van start gaat aan de hand van een duidelijk beschreven route, gelardeerd met puzzelvragen. Na de tweede nacht stappen we op vrijdag 24 mei opnieuw in de auto voor een fraaie puzzeltocht die ons in de loop van de middag op het eindpunt van de rally brengt, waar de resultaten en de winnaars bekend worden gemaakt. Vanaf die plek ligt de grens tussen Italië en Frankrijk onder handbereik, zodat je niet eindeloos onderweg zult zijn om weer thuis te geraken.

Herkenbaar, en toch anders

Elk jaar verwelkomen wij nieuwe gezichten bij de rally, maar inmiddels zijn er ook vrij veel deelnemers die al herhaaldelijk aan dit evenement hebben meegedaan. Zij zullen ten opzichte van eerdere jaren een paar veranderingen waarnemen:

1. extra overnachting Wat velen op eigen initiatief reeds deden is thans geïnstitutionaliseerd: aan de vooravond van de twee eigenlijke ritdagen komen we reeds bijeen voor een gezamenlijk diner en de overnachting. Vooral heel gezellig, en bovendien fijn dat de rit vanaf huis naar de regio waar het evenement plaatsvindt, niet in alle vroegte hoeft te worden ondernomen.

2. nadruk op oude stadjes onderweg In Italië zijn de wegen zonder uitzondering hetzij smal, hetzij steil, hetzij druk (of een willekeurige combinatie daarvan). Het stellen van puzzelvragen langs de route is daardoor niet vanzelfsprekend, en soms ronduit onverantwoord. Het puzzelelement zal dus voornamelijk geconcentreerd zijn in de vele charmante stadskernen waar we zullen stoppen voor een korte rondwandeling.

3. organisatieteam Met een gezellig gezamenlijk etentje heeft onlangs het viertal dat vijf edities van de rally organiseerde de samenwerking plezierig afgesloten. Cor en Davina zijn zeer volhandig met andere zaken, en zullen graag komend jaar als deelnemer, maar niet meer als organisator bij de rally betrokken zijn. In hun plaats hebben Jozien en Wouter, Yvette Stricker en Theo van der Lugt bereid gevonden tot het organisatieteam toe te treden.

Maar veel van de vertrouwde puzzelritformule blijft bij het oude:

- landschappelijk mooie routes brengen u op verrassende plekken en omgevingen die u vast nog niet kende;
- op een stijlvolle locatie wordt gezorgd voor gezellige diners en comfortabele overnachtingen;
- uitdagende, soms cryptisch geformuleerde, vragen en opdrachten prikkelen uw waarnemingszin en zetten aan tot het letten op tal van details waar u anders zo aan voorbij zou lopen. Google zal u doorgaans niet kunnen helpen, alleen eigen observatie brengt u op de goede antwoorden!

Wat krijgt u en wat kost het?

Het arrangement omvat:
- op woensdag 22 en op donderdag 23 mei: viergangendiner en overnachting in een viersterrenhotel (incl. uitgebreid ontbijtbuffet)
- lunches tijdens beide ritdagen
- afscheidsaperitief bij de prijsuitreiking op vrijdag

Voor dit alles bent u de somma van 290€ per deelnemer verschuldigd (op basis van verblijf in een tweepersoonskamer).

Meld u snel aan!

Inschrijven is mogelijk totdat het maximum van 40 hotelkamers bereikt is. Wacht dus niet, en vul het aanmeldingsformulier op de DNC-site in! En let op: de inschrijvingstermijn eindigt op 1 maart 2019. Uw inschrijving is pas definitief bij ontvangst van het verschuldigde bedrag voor deelname.

Denkt u svp zelf aan een annuleringsrisicoverzekering. De DNC moet al in een vroeg stadium onherroepelijke verplichtingen jegens derden aangaan en kan dus in geval van afzegging niet de op de website gepubliceerde, voor kleinschaliger evenementen bedoelde soepele regels van teruggave van reeds betaalde gelden hanteren! Bij onverhoopte annulering kan geen aanspraak worden gemaakt op restitutie van de betaalde deelnamesom. Uiteraard kunt u in een zodanig geval wel zelf andere personen aanmelden, die in uw plaats deelnemen. 

Graag tot ziens bij de 'Rally della Riviera di Ponente!

Met vriendelijke groet,

De organisatoren van de DNC lustrumautorally