DNC jeu de boules

Jeu de Boules in de Var & Alpes Maritimes

“Gij zult jeu de boules spelen,” schreven Arnold Renne en Leen van der Torre onlangs in de DNC introductie-flyer voor nieuwe leden. Beide DNC’ers organiseren op de eerste woensdag (9.45 uur) van de maand op de boule-baan aan de Avenue George Pompidou in Sainte-Maxime (Var) de happening waarbij oudere mannen met alpino-petten op met zware metalen ballen van wel vijf pond en meer gooien. Om zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje te komen liggen, waarbij het zelf is geoorloofd andere ballen weg te ketsen, ook als dat nog een fonkelnieuwe bal is. Hier moet schoonheid ook wijken voor de overwinning, weten de heren Renne en van der Torre.

 

De toon is dus gezet. Zeker als u weet, dat de entourage o.a. moet bestaan uit pin-parasols voor de benodigde schaduw op het speeldveld, dat omgeven moet worden door platanen. Absoluut essentieel is echter een goed café op loopafstand, want zonder koffie, water, bier, wijn en andere dorstlessers wordt er niet met de ballen gegooid.

Arnold Renne en Leen van der Torre weten dat al het bovenstaande aanwezig is bij de twee DNC-boule-clubs, in Sainte-Maxime en in Saint-Paul-de-Vence.

Jeu de boules in Alpes Maritimes

In Saint-Paul-de-Vence wordt om 9.30 uur op eerste maandag van de maand op de Grand-Place gespeeld. Frans Verwer is in de Alpes Maritimes de contactpersoon.