fbpx

Corona update en nieuws 10 juni

Renee Vonk wekelijkse covid update

In samenwerking met Kijk, Zuid-Frankrijk! publiceert DNC wekelijks de cijfers met betrekking tot het coronavirus in onze omgeving. Kijk voor alle cijfers over de hele regio Le Sud/PACA op https://kijkzuidfrankrijk.com 

Aangekondigd was dat we pas op vrijdag met de jongste corona-cijfers zouden komen. Maar de gezondheidsautoriteiten kozen voor eerder. Dus vandaar - en meteen voor de laatste keer - de cijfers. Tenzij er ontwikkelingen komen die dit optimisme niet rechtvaardigen.
Want er waren in de afgelopen dagen geen nieuwe dodelijke slechtoffers te betreuren en er liggen minder mensen in de ziekenhuizen.
In het departement Alpes-Martimes worden nu 99 (-1) patiënten behandeld van wie er 4 (-1) beademd moeten worden. Het dodental bleef met 183 gelijk, 9 mensen konden de ziekenhuizen verlaten. Er zijn nu sinds de uitbraak van het virus 663 personen genezen verklaard.
Ook in Le Var konden 9 patiënten weer naar huis, 888 besmet geraakte mensen zijn genezen verklaard. Er verblijven nog 120 (-8) slachtoffers in de hospitalen, 5 (stabiel) van hen zijn er ernstig aan toe. Het sterftecijfer bleef op 131 staan

 

U kunt hier de eerdere updates bekijken