fbpx

Corona update en nieuws 5 juni

Renee Vonk wekelijkse covid update

In samenwerking met Kijk, Zuid-Frankrijk! publiceert DNC voorlopig elke dag de nieuwe cijfers met betrekking tot het coronavirus in onze omgeving. Kijk voor alle cijfers over de hele regio Le Sud/PACA op https://kijkzuidfrankrijk.com 

 

Zoals aangekondigd: nu het ergste van de corona-crisis voorbij is, of dat in elk geval lijkt, zijn we gestopt met onze dagelijkse statistieken. Onverwachte ontwikkelingen daargelaten.

Ook in onze nabije omgeving waren de cijfers deze week relatief geruststellend. Voor zover je dat mag zeggen, want er overleden in het departement Alpes-Maritimes 2 slachtoffers en in Le Var 3.
De sterftecijfers: 183 in de Alpes-Maritimes en 131 in Le Var.
Maar in de ziekenhuizen van de Alpes-Martimes verblijven nu 100 (- 9) patiënten. Van hen worden er 5 (-2) beademend. Genezen verklaard: 654 (+7).
In Le Var een vergelijkbaar patroon: 128 (-12) personen in een ziekenhuis opgenomen, 5 (-3) in kritische toestand en 879 (+27) besmet geraakte mensen die weer thuis zijn.

Nieuwtjes

Volgens president Jean-François Delfraissy, president van de Conseil scientifique (Wetenschapsraad) is het virus in Frankrijk onder controle. Hij sluit een reconfinement uit, zelfs als er zich een tweede ‘golf’ zou voordoen.

Op de eerste dag van zijn beschikbaarheid is de app StopCovid 600.000 keer gedownload.

De Spaans-Franse grens gaat op 22 juni open.

In Arles (Bouches-du-Rhône) zijn het Théâtre Antique en het Amphithéâtre weer voor publiek toegankelijk.

Tot eind september mogen in Nice de terrassen groter zijn en een deel van de publieke ruimte innemen.

In de eerste fase van de déconfinement (11-31 mei) is het fietsverkeer met 87% toegenomen, gerekend vanaf 1 januari.

Eind juni zijn alle ‘berghutten’ in het nationale park Mercantour weer open.

Twee casino’s in Monaco gaan morgen (vrijdag) weer open. In tegenstelling tot die in Frankrijk (open sinds 2 juni) mogen de speeltafels worden gebruikt. In Frankrijk mag er alleen op machines worden gespeeld.

De betaald voetbalorganisaties in de Ligue 1 eisen van de staat een schadevergoeding van € 800 miljoen. Gederfde inkomsten nadat de regering de competitie had stilgelegd.

 

U kunt hier de eerdere updates bekijken