fbpx

Corona update en nieuws 2 juni

Corona update renee vonk

Opnieuw geruststellend

In de afgelopen 24 uur geen nieuwe corona-sterfgevallen in de regio Le Sud/PACA en dus ook niet in onze omgeving. Ook andere indicatoren zijn positief.
In het departement Alpes- Maritimes worden nu 109 (-1) besmet geraakte mensen verpleegd. Van hen worden er 7 (stabiel) beademend. Er mochten 2 personen naar huis. Genezen verklaard sedert het begin van de crisis 647 personen.
In Le Var verblijven nu -net als een dag eerder- 140 patiënten in een hospitaal en eveneens ongewijzigd: 8 zieken die er beroerd aan toe zijn. Het aantal genezen verklaarden bleef stabiel op 858.
Zoals eerder aangekondigd: ons volgend statistisch overzicht op vrijdag, eenmaal per week. Tenzij zich onverwachte ontwikkelingen voordoen.

Nieuwtjes

Vanaf vrijdag (5 juni) verruiming van de bezoekregeling voor EHPD’s (bejaarden- en zorgcentra). Binnen max. 2 personen op visite, buiten meer mensen.

Het Parc des Calanques (Bouches-du-Rhône) is weer toegankelijk.

De zomeruitverkoop is tot 15 juli uitgesteld en zal 4 weken duren.

Corsica handhaaft de sanitaire noodtoestand (geen toeristen) tot nader order. Vooralsnog geldt die l’état d’urgence sanitaire tot 10 juli.

De meeste gemeenten zijn per vandaag gestopt met gratis parkeren.

De Franse economie krimpt volgens de regering meer dan eerder gedacht.
Het bruto binnenlands product daalt dit jaar met 11% in plaats van 8%.

Een aantal restaurants (in Nice onder meer Le Chantecler in het Negresco hotel) heropent nog niet. Zolang de toeristen er nog niet zijn acht men heropening niet rendabel.

De grote Halle Gourmande in het voormalige Gare du Sud in Nice heropent vandaag (dinsdag).

In Toulon (Le Var) is iemand op de bon (€ 68) geslingerd wegens geluidsoverlast. Elke avond bracht hij vanaf zijn balkon de Marseillaise ten gehore, bij wijze van gebaar richting verplegend personeel.

 

U kunt hier de eerdere updates bekijken