fbpx

Corona update en nieuws 1 juni

Corona update renee vonk

Onder controle

Gelukkig bijna alleen maar positieve cijfers over het afgelopen etmaal in onze regio. In het departement Alpes-Maritimes moest er iemand alsnog in een ziekenhuis worden opgenomen, maar er was geen sprake van nieuwe besmettingsgevallen, ook niet in de EHPAD’s. Evenmin waren er nieuwe dodelijke slachtoffers te betreuren.
In de Alpes-Martimes worden nu 110 (+1) patiënten behandeld. Onder hen zijn er 7 (stabiel) ernstig aan toe. Het sterftecijfer bleef op 179 gehandhaafd, het aantal genezen verklaarden op 645.
In Le Var liggen nu 140 (stabiel) personen in een ziekenhuis, 8 (stabiel) aan de beademing. Weer naar huis 858 (stabiel) mensen. In de Varoise hospitalen zijn 128 (stabiel) slachtoffers overleden

Nieuwtjes

Staatssecretaris Djebbari van Transport verwacht dat half juni weer alle zitplaatsen in TGV’s gebruikt mogen worden.

In de regio Île de France (Parijs en omgeving) blijft tot minstens 22 juni een ‘attestation heure de pointe’ verplicht tussen 6.30-9.30 uur en tussen 16-19 uur.

Vanaf morgen (dinsdag) zijn alle postkantoren in Le Var weer open.

Autoverkopen in mei zijn met 50,34% gedaald, in april was dat percentage nog 88,8%.

De app StopCovid van de overheid kan vanaf morgen (dinsdag) gedownload worden.

Het Franse personeel van Ryanair moet kiezen tussen ontslag of 20% salaris inleveren.

Noot van de redactie: nu corona onder controle is, publiceren we statistieken na morgen 1 x per week, tenzij zich onverwachte ontwikkelingen voordoen.

 

U kunt hier de eerdere updates bekijken