fbpx

DNC Business Network

logo dnc bn.fw 500x363Vanuit de werkende Nederlanders in Zuid-Frankrijk is er veel animo voor activiteiten gericht op hun interesses. DNC vindt het belangrijk om die werkende leden te blijven aanspreken via de nieuwe commissie DNC Business Network.

De nieuwe commissie richt zich speciaal op de actieve groep Nederlanders die werkzaam en ondernemend zijn in Zuid-Frankrijk. Een groep die de afgelopen jaren is opgebouwd door de netwerkborrels en diverse seminars. Het DNC Business Network wordt van harte ondersteund door het DNC-bestuur. 

Voordelen van een Netwerkclub voor DNC leden

We zien een aantal voordelen om deze doelgroep duidelijk aan te spreken en te betrekken bij DNC. Er komen navenant veel actieve leden van DNC uit de hoek van de werkende leden. DNC krijgt met het Business Network een breder maar ook een duidelijker profiel voor deze zakelijke leden. In zo’n business network kan je bijvoorbeeld kennis delen op zakelijk gebied

De huurrechtadvocaat spreekt het vakantie verhuurbedrijf. De beginnende ondernemer steekt zijn licht op bij de fiscalist, de makelaar spreekt met de notaris. Zo zijn er vele scenario te bedenken waarbij de bovenstaande werkende leden van DNC wat van elkaar kunnen opsteken. Een goed netwerk is onmisbaar voor werkende Nederlanders in Zuid-Frankrijk. Met het oprichten van het DNC Business Network creëren we bewust een duidelijke identiteit voor deze groep en voor samenwerking met andere, reeds bestaande, business clubs in Frankrijk.

Als grootste Nederlandse club van Frankrijk krijgen we regelmatig interesse van andere clubs om met ons samen te werken. Elders in Frankrijk zijn de Nederlandse clubs namelijk vaak georganiseerd rond dit soort zakelijk netwerken. Een voorbeeld van zo’n samenwerking kan zijn dat een ondernemer uit een andere hoek van Frankrijk bij ons komen spreken en andersom.

Nederland heeft een aanzienlijke zakelijke gemeenschap in Frankrijk: ongeveer 2400 bedrijven die samen goed zijn voor meer dan 260.000 banen. Onze regio heeft een 3 na hoogste BBP van alle Franse Regio’s. Dat is ook niet zo verwonderlijk met onder andere een goed ontwikkelde Bank, Transport, Telecom en toerisme sector.  Het DNC Business Network heeft oog voor de zakelijke mogelijkheden en ontwikkelingen die zich in de PACA-regio en de rest van Frankrijk afspelen. Zeker In deze periode, helpt het om kennis te delen.

Wat gaan we voor deze leden doen?

De voorbereiding achter de schermen is al een tijdje aan de gang. De planning van activiteiten is helaas nog minder concreet gezien de ontwikkelingen omtrent de corona crisis. We denken aan de volgende activiteiten: 

  • netwerkborrels;
  • lezingen;
  • business lunch;
  • seminar;
  • uitwisseling met andere business clubs.

Bovenstaande activiteiten kunnen ook in combinatie georganiseerd worden. Daarnaast wordt binnenkort een LinkedIn groep gelanceerd, hier kunnen we bijvoorbeeld leden-profielen, vacatures en berichten over kansen in Zuid-Frankrijk plaatsen.

Heb je zelf een leuk idee of suggestie?

Ben je werkend in Zuid-Frankrijk en wil je betrokken zijn bij de oprichting van DNC Business Network, of heb je een leuk idee of suggestie stuur een mailtje naar secretariaat@nedazur.org