Delftse studenten met solar boat race aan Cote d'Azur

EEN EVENEMENT DAT U NIET MAG MISSEN

Afbeelding3

Graag vragen wij (Max van der Schalk en Raf Hetzler) uw aandacht voor evenement dat in onze regio plaatsvindt en waar een behoorlijk oranje kleurtje aan zit.

Het betreft een wereldkampioenschap voor boten die varen op alternatieve energie.
Wellicht herinnert u zich van vorige jaren de races dwars door Australie van Darwin naar Adelaide met een zonneauto, waarbij de TU Delft steeds weer in de prijzen viel. Dit keer gaat het om twee races op zee (één van Monaco naar Ventimiglia vv, en een tweede van Monaco naar Cannes vv.), met een boot op zonne-energie. Daaraan gaat een uit zo’n vijfentwintig man (en vrouw) bestaand zgn. ‘dreamteam’ van TU Delft deelnemen.

Gesteund door hun TU bereiden de onvoorstelbaar gemotiveerde leden van dit team zich al een vol jaar lang intensief bezig met deze race, en de boot die daarvoor moet worden ontworpen, gebouwd, en beproefd. Op basis van de met een eerdere, op binnenwater gehouden race opgedane ervaring is nu geheel nieuw ontwerp ontstaan, dat vier maal zo groot is en opgewassen moet zijn tegen de stromingen en golfslag op zee. Als het vaartuig eenmaal vaart heeft komt hij omhoog uit het water om op drie bestuurbare dragers met een zo gering mogelijke weerstand en een zo hoog mogelijke snelheid het parcours af te leggen.

Zo’n evenement is vast en zeker de moeite waard om naar te gaan kijken. Met een paar oud-Delftenaren proberen we een evenement rond deze race te organiseren, waarbij de mogelijkheid bestaat de boot te zien, met het team te spreken en een presentatie van hun project te krijgen. Beslist een must voor alumni van Delft, maar uiteraard net zo goed voor geïnteresseerden met een elders opgedane technische achtergrond.

Het programma ziet er als volgt uit:

Tuesday 2nd July 9am to 5pm Paddocks open & confirmation of registrations

Wednesday 3rd July 9am to 5pm Technical Inspection 

Thursday 4th July 10 am to 1pm 2.30 pm to 4p Parade, Sea Trial  Qualifying Race (Solar & Energy)

Friday 5th Jul 9am Start of Fleet Race (Solar) Start of Endurance Race Monaco - Ventimiglia - Monaco (Energy + Offshore)

Saturday 6th July 10am 2pm Start of the Long Race (Offshore) Start of Championshiprace (Solar & Energy)

Wij, dat zijn Max van der Schalk en Raf Hetzler, proberen voor geinteresseerde Nederlanders een ontvangst en kennismaking met het team te organiseren, waarbij eventueel ook een presentatie van het project kan worden gegeven door een van de teamleden. Voorlopig is daarvoor de datum 1 juli gekozen.
Wie geinteresseerd is kan dat aan Max of Raf kenbaar maken, dan hebben we enig idee voor hoeveel personen we iets moeten organiseren.

We rekenen natuurlijk op een grote groep die deze Nederlandse studenten komt aanmoedigen.
Oh ja nog een kleine nabrander:

Het team heeft de financiën voor een groot deel rond. De boot is ontworpen en wordt op dit moment geproduceerd. Maar er zit nog een kink in de kabel en hier doen we een beroep op de TU Delft alumni. De boot moet namelijk vervoerd worden naar Zuid Frankrijk. En daarvoor is een tweede trailer nodig. Daarom vragen wij onze alumni mee te doen aan deze actie. Laten wij ervoor zorgen dat die boot naar Frankrijk komt!

Er is totaal 5250,- euro nodig. Via het crowdfundingplatform van het Universiteitsfonds van TU Delft kunt u uw bijdrage leveren. Doe ook mee en ga naar Supporttudelft.nl/solarboat

Wellicht een idee als u niet kunt komen maar ze wel wilt steunen.

Max en Raf

 Afbeelding2Afbeelding1 met tekst