Rando Impressies

Impressie Maanwandeling 22 augustus 2021

Impressie van een geslaagde MAANWANDELING.

Op 22 augustus 2021 zou de maan vol aan het firmament staan, waarom dan niet eens een avond-/nachtwandeling maken?

Gekozen voor de wandeling Haut Montet (1332 m) vanuit Caussols.

Verzameld zou worden in Gourdon’s auberge, die gesloten bleek, waardoor we meteen naar het startpunt konden gaan, immers, volgens de meteo, zou de zon onder gaan om 20.25 uur wat het wandelen over de karstvlakte zou bemoeilijken.

Met veel enthousiasme startten we, hoewel de wolken tussen de bergen hingen en veel uitzichten verhulden, was er genoeg tijd om af en toe iets over dit mooie, maar ruige, karstgebied met zijn dolinen (cirkel vormige verzakkingen, avens (vertikale grotten) en bergeries te vertellen.

De top werd met donker bereikt. Nu helder, maar wel met een briesje, waardoor we een schuilplaats opzochten, iets uit de wind, met uitzicht links op de lichtjes van Gourdon, vooruit Bar sur Loup en via rechts Grasse tot Cannes-Mandelieu met al wat er omheen is. Niet te vergeten de volle maan, opkomend eerst rood en daarna helder geel.

Het rode licht van onze frontales (hoofdlampen) gaf voldoende licht om aan de afdaling te beginnen. De heldere gele maan vergezelde ons gedurende de terugtocht, minder spectaculair, maar wel veiliger.

Na een blik, nu met helder koplamp licht, op/in het  diepe Aven de la Charogne (kadaver) geworpen te hebben, kwamen we bij de auto’s terug. 

Eind van een geslaagde maanwandeling. Dank aan allen die dit mogelijk maakten.

Robert

https://photos.app.goo.gl/VsanyUvESxocbyWNA

Maanwandeling


06nov

Impressie rando Bonnet du Capelan 21 oktober 2021

Beste randonneurs, Er zijn zoveel mooie foto's gemaakt dat ik er geen keuze uit kon maken. Aan jullie om er de foto's uit te halen die...

Impressie Lavendelwandeling Valensole 6 juli 2021
09jul

Impressie Lavendelwandeling Valensole 6 juli 2021

Beste randonneurs, Via de link weer hele andere foto's dan gewoonlijk.  Deze foto's, gemaakt op de vlakte van Valensole, laten een hele...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren