Rando Impressies

Impressie rando Cretes de Bauroux 17 juni 2021

Beste randonneurs,

Via de link enkele foto's van de hele mooie wandeling over de Cretes van Bauroux.

https://photos.app.goo.gl/3L2vo25UriuUfq3m6

Een rando met hobbels en bobbels, maar in een enthousiast gezelschap.

De eerste hobbel was het geplande parkeerterrein, dat gesloten bleek, wegens werk in uitvoering. Een vriendelijke gemeentewerker stuurde ons door naar een andere parking, die we pas tijdens de wandeling vonden. Inmiddels waren we al enkele autokilometers verder gereden zonder de cimetiere te vinden. Teruggekeerd naar Seranon, geparkeerd bij de mairie.

Oef... 1e deel achter de rug.

Goed geschoeid en met frisse moed gingen we op wandelweg.

Over de oude Romeinse weg liepen we en kwamen we langs de ruïne waar in 1815  Napoleon  overnachtte, niet slapend, zittend op een stoel, want hij was bang voor de achtervolgers.

Langs de XVI - XVII eeuwenoude Chapelle Ste. Brigitte, mooi gerestaureerd, gingen we langzaam stijgend verder. We kwamen bij de ruïnes van het oude stadje Seranon. Even getwijfeld: Zouden we er doorlopen, of de omweg maken? We liepen door om in de hoogte de geweldige ruïne van de kerk St. Michel gewaar te worden. Hoe is het de oude inwoners van toen gelukt om al die bouwstenen daar te krijgen? Indrukwekkend. Het was een gotische kerk gebouwd in de XVI-eeuw in opdracht van Louis de Villeneuve.

Het landschap veranderde, we liepen nu door het bos, een welkome afwisseling van de in de zon liggende eerste deel.

Na een lunchpauze op de Crete, gingen we verder om bij het Croix de Bauroux een korte pauze te houden en te genieten van het spectaculaire uitzicht; ten noorden de Esteron en ten westen de lange vlakte van Caille. In de verte ten zuiden ,de Esterel.en in het oosten de Verdon. Adembenemend!

Na een steile afdaling bereikten we Caille, waar  we de meteoriet, achter glas, konden bekijken.

Vervolgens naar Seranon en de auto's.

Een eind van een mooie, historische tocht.

Hopelijk zie ik velen bij de volgende rando.

Robert

Rando Cretes de Bauroux


Impressie Lavendelwandeling Valensole 6 juli 2021
09jul

Impressie Lavendelwandeling Valensole 6 juli 2021

Beste randonneurs, Via de link weer hele andere foto's dan gewoonlijk.  Deze foto's, gemaakt op de vlakte van Valensole, laten een hele...

Impressie rando Circuit du Loup 1 juni 2021
17jun

Impressie rando Circuit du Loup 1 juni 2021

Beste randonneurs,   Via de link weer enkele foto's van onze wandeling Circuit du Loup. Van Cipieres naar Greolieres een mooie afdaling,...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren